St. Petersburg til Moskva, 9 - 19 juli 2007
Kizhi og Goritsy
Side 1: St.Petersburg
Side 2: Lake Ladoga og Mandrogi
Side 3: Kizhi og Goritsy
Side 4: Yaroslavl og Uglich
Side 5: Kaptains Dinner, ankomst Moskva
Side 6: Moskva

Kizhi på fredag den 13...
Tidlig om morgenen gikk vi til øya Kizhi, vårt nordligste punkt på turen til Moskva. Kizhi er et utendørs museum som inneholder nord-russisk tre-arkitektur. Her er kirker, kapeller, klokketårn, vindmøller og hus av ulike slag. Det største bygget er Transfigurasjons-katedralen bygget som en sommerkirke i 1714. Rett ved siden av denne ligger en nesten like imponerende vinterkirke bygget i 1764. Vi hadde omtrent 3 timer i land på Kizhi der vi fikk en guidet tur og senere litt tid på egen hånd.


Guidene Katya og            Suvernirer ble solgt alle    Katedralen var                Noen suvernirer var laget             Litt nordover lå denne koselige    Halvard og jeg på
Svetlana gjorde en flott     steder vi gikk i land.        imponerende å se til.        akkurat her.                                 landsbyen.                                  egen sightseeing.
jobb på denne turen.        "Alt du IKKE trenger..."... og vi seilte videre...
Neste dags stopp var i Goritsy.
Etter lunsj på lørdag la vi igjen til kai, nå i Goritsy. Goritsy var en "typisk landsby" som ligger ved Sheksna elven. Det som nok ikke var typisk med landsbyen var at det hver dag hele sommeren igjennom legger cruisebåter til kai. Det bor noen hundre mennesker i omtrent 300 hus her. Vi gikk en tur på egenhånd denne dagen. Halvard kom i snakk med en av de lokale som bad oss inn for å hilse på. Koselig hus, men enkel standard som sikkert ikke er like idyllisk en kald vinterdag. Men damen fortalte at hun ikke bodde her om vinteren, dette var kun sommerbolig. Vi gikk videre til byens kloster der det blomsteret fint på utsiden av tildels meget forfalne murer. Ennå en dame ble besøkt, men denne fremstod ikke som særlig sannferdig. Hun fortalte både på inn- og utpust om livet der i landsbyen uten at vi fikk hennes historie til å henge helt sammen. En opplevelse rikere gikk vi igjen ombord og seilte videre. Mens folkene i Goritsy ventet på neste båt.


På besøk i en typisk russisk          Denne karen hadde en     Klosteret i Goritsy.                      Ennå et besøk i Goritsy.
landsbybolig.                                Ural i garasjen.
 
 

Til side 4...