INTERNATIONAL ALLROADTUR 2009

9. mai var det tid for årets internasjonale allroadtur. Jeg har ikke deltatt på dette arrangementet før, så i år var min debut i denne øvelsen. Starten skulle gå fra der E-18 krysser Glomma, et par min hjemmefra, kl 09:59. Og slik ble det. Starten gikk med noen påmeldte for overnatting på Trösta Gjestgiveri og noen dagsturister som falt av etterhvert som dagen skred frem. Det var Odd som var reiseleder godt hjulpet av Gro og kanskje Oscar? Vi reiste i samlet flokk nedover i Østfold, men ikke langs hovedveiene. Her var det de minste, smaleste grusveiene som gjaldt. Pauser var det få av, her var det veien som var målet. Tiden gikk, milene rullet på, været var upåklagelig, men sulten begynte å gnage. En rask sving innom en bensinstasjon i Aremark resulterte i en cola og en muffins, men når skulle vi få spise matpakka? I Sverige, fikk vi høre. Vi kom over i EU på en smal grusvei, passerte en historisk bilkirkegård som helt sikkert hadde vært verd å bruke noen timer på og for videre. Endelig, ved Holmedal kirke var det stopp. Tiden rakk akkurat til å smøre et par blingser og lage en kopp te før det igjen ble annonsert avgang for neste etappe. Det ble litt E-18 før vi tok av mot Glaskogen og flere grusmil. Vi så vel knapt asfalt igjen før Grums der det ble en nødvendig stopp for fylling og tømming av diverse tanker. Fra Grums ble det straka vägen til Trösta der alt stod klart til oss: øl, mat og rom. Kvelden ble ikke så sen, og neste morgen stod frokosten klar når vi våknet, alt for noen få svenske kroner. En meget god investering var det.
Været på søndag var derimot ikke så bra. Regnet kom omtrent i det vi salet opp, og varmt var det heller ikke. Jeg var glad for stilongsen og ulltrøya jeg fant i bagen den morgenen. Noen oppholdsbyger gjorde likevel dagen til en fin dag med noen andre omveier på hjemvei. Takk for turen til alle som var med!

Her er ruten vi kjørte.
Reiseleder Odd gir de siste instrukser til ivrige deltagere. Syklene står klare.      Svein på tur i Østfold.  Oppsamlingspause.

Kort stopp igjen.                          Matpause ved Holmedal kirke.    Oscar på tur i Sverige.                 Slike dager vil vi ha flere av.

Odd har snudd mens    En Kawasaki i Grums.                 KTM-gjengen.                            Roy med dame ankommer           Dagens etapper er unnagjort.
Gro var på rett vei.                                                                                                             Trösta.

Svein.                          Oscar.                        Tom.                          Odd.                           Tack.                                         Det er lov å drømme..

Middagen er servert.   Slik var det hele kvelden.             Odd taler                    og publikum er lydhøre.

Oscar og Gjermund planlegger      Det var tidvis vått og kaldt.          Våte grusveier setter   Det ble varm pizza til lunsj.
hjemreise.                                                                                        spor etter seg.


 

Oppdatert 4 mai 2009

Til Tursiden...

Hovedside / Main page