Fjordrally 2010
4. - 6. juni

Første helgen i juni arrangerte BMW MC Fjordlaget Fjordrally 2010 på Nesjartun Camping ikke langt fra Nordfjordeid i Sogn og Fjordane. Jeg hadde ikke vært på ordentlig motorsykkeltur siden Primustreff i februar, værmeldingen var bra og kona sa ja.
Sykkelen var ferdig pakket når jeg reiste på jobb fredag morgen, og litt over tre satt jeg kursen ut av Oslo. Over Hadeland, opp til Fagernes, videre over Valdresflya, gjennom Lom, over Strynefjellet til Fjordrally. Værmeldingen hadde rett, det var nydelig vær, ikke en sky på himmelen, og pausene ble ikke mange. Temperaturen var +23 når jeg forlot Oslo, og bare +3 over Valdresflya og Strynefjellet. Vel fremme i Sogn viste klokken 23:15, det var fremdeles lyst nok og temperaturen var fremdeles god. Sykkelen ble parkert og lavvoen slått opp. Noen kjente, mange ukjente, men bare trivelige folk. Etter en drøy time var det godt å krype i soveposen.
GPS spor Ås-Fjordrally
Natten ble noe kjølig, jeg kunne nok tatt den varme soveposen, juni til tross. Fjordrallyet, felles turen startet kl 11 på lørdag. Pål ledet an på nydelige veier, smale og svingete mellom fjorder og fjell. Et lite stykke grus ble det også, til glede for noen og mindre glede for andre. Turen gikk over til Møre og Romsdal, i Hjørundfjord skulle vi på ferja over til Urke. Det var bestilt lunsj til de 25 ekvipasjene på Hotell Union i Øye. Union er et av de historiske hotellene i Norge. Lunsjen ble inntatt i fornemme omgivelser, og hvilken lunsj - laks med nydelig saus og rabarbrasuppe med is til dessert. Etter lunsj gikk turen videre ned til Hellesylt der vi (noen av oss) var på galleri og så historien om Peer Gynt.
GPS Spor Fjordrally
Tilbake på treffplassen var det grill, øl og hva som fristet den enkelte mest. Fjordlaget hadde sitt årsmøte, så vidt jeg forstod ble alle styreplasser besatt, og vi kan se frem til Fjordrally også neste år.
Hjemturen startet i lett overskyet vær. Det var ikke langt til ferga fra Lote over til Sandane, men jeg klarte å miste ferga med to små minutter - en time å vente på neste avgang. Ja ja, solen kom og det var greit å ta det litt med ro en søndags morgen. Ferga kom og turen gikk via Fjærland til Sogndal. Her satt jeg litt nordover igjen til Turtagrø der veien går over til Årdal. Fra Årdal gikk det mer og midre strake veien hjem via Fagernes og Hønefoss. En flott helg med mange gode opplevelser og uten regn.
GPS Spor Fjordrally-HjemOver Valdresflya.                         Langs Vågåvannet.                       Været var nydelig.                       Lørdag morgen på Nesjartun.

Det var ikke alle som bodde i telt.            Stilig ekvipasje.                     Her var BMW'er i mange        Pål og ???                       Klar for Fjordrally.
                                                                                                                     varianter

Fergekø ved Hjørundfjord.           En ferge full av motorsykler.         Hotell Union i Øye.                      Det ble servert fin lunsj.                 Hellesylt.

På utsiden av en av de mange        "Forfulgt" av politiet i fergekøen.  Langs Jølstravennet.                     Fjærland og Bremuseet.
tunnellene.

De er ikke snaue med                   Pause i Skjolden.                        Ved Turtagrø.                               Mellom Turtagrø og Årdal.
bompengene på de kanter.
 


Oppdatert 9 juni 2010

Til Tursiden...

Hovedside / Main page