Trollrally Fyresdal 2019
55 års jubileum 23 - 25 august

Jeg var sist på Trollrally når det var 30 års jubileum i 1994, så nå var det på tide å ta en tur igjen. Konrad her kjørt med "L" på ryggen i sommer og var trygg nok til å bli med hvis han ville, og det ville han. Vi var pakket ferdig og reiste hjemmefra tidlig ettermiddag fredag 23. august. Været var bra, og vi var ikke de eneste som skulle ut på helgetur. Gjennom Drammen var det masse kø, og i Kongsberg var det ennå værre. Som fersk og uerfaren motorsyklist kunne jeg ikke la Konrad kjøre så mye på utsiden av køene som jeg ville gjort, men noen biler her og der ble passert. Ute av den værste trafikke holdt vi grei fart gjennom Telemark. I Seljord ble det pause og handlestopp. Ferden gikk videre mot Fyresdal og vi sjekket inn på Trollrally litt før det ble mørkt. Plassen var full av folk og noe av skogen var nylig hugget slik at det ikke var like enkelt å finne en bra plass til teltet. Vi endte opp litt uti hogstfeltet, men det ble en helt grei plass i passe avstand til naboene. Kvelden gikk til å si hei til kjente rundt et bål eller i nærheten av scenen.
Lørdag morgen våknet vi til det samme fine været. Frokost ble laget og så spist, så måtte vi jo finne på noe. Vi ble raskt enige om å kjøre en tur til Dalen siden vi trengte et brød... Som sagt så gjort. Veiene i Telemark er som skapt til å kjøre motorsykkel på og vi koste oss gjennom svinger og opp og ned bakker. I Dalen tok vi først det obligatoriske bildet foran hotellet, så parkerte vi syklene og gikk oss en runde i sentrum. Det var snart valg og vi kom i snakk med en som stod på stand der. Han var ordfører i bygda, hadde bodd i Ås og vi hadde flere felles kjente! Etter innkjøp av brød og is mm. satt vi forhjulet tilbake til Fyresdal. På treffplassen var det treffleker, det var bading og generell juging både her og der. Utpå ettermiddagen gikk vi til sentrum i Fyresdal for å finne noe å spise, og det gjorde vi. Meieriet hadde vel sommerens omsetning med stinn brakke både inne og ute. Det ble pizza på oss denne lørdagskvelden og vi kunne gå tilbake mette og gode. På treffplassen var snart bandet i gang igjen, og det var festen også. Ennå en flott kveld i Telemarks skoger.
Søndag kom med samme godvær til hjemreisen. Som for 25 år siden så var det også denne søndag morgen promillekontroll rett før vi kjørte ut på hovedveien. Vi ble vinket inn på plassen der det stod noen flere motorsyklister og skulle til å blåse da det kom beskjed fra den andre betjenten: "vi trenger blodprøve her..." Med ett var ikke vi så interessante lenger og kunne ta på hjelmen og kjøre videre, mens de andre muligens hadde kjørt sin siste tur for i år? Hjemreisen var omtrent like lang som turen til Fyresdal, men med noen stopp og fin kjøring så kom vi vel hjem fra en fin helg på tur.

Klikk for større bilder.

Stopp for proviantering
i Seljord.

Den blå timen.

Det var en fin kveld.

Lørdag morgen.

Trollrally.

Tyskere på tur i Norge.

Fare for troll.

Selfie i Dalen.

Tilskuere til treffleker.

Bading i Fyresvannet.

Pizza på Meieriet.

Bandet og danseplassen.

Gold Wing special.

Ennå en fin kveld.

Klar for hjemreise.

Litt sliten nå.


Oppdatert 8 oktober 2019

Til Tursiden...

Hovedside / Main page