Primustreff 2018
23 - 25 februar

Februar nærmer seg slutten og det er igjen tid for Primustreff på Bjoneroa. På samme måte som i fjor og en masse år før det igjen så har jeg igjen planer om å ta en tur. Det som er nytt i år er at også Brynjolf har lyst til å være med. Jeg har sagt at det er kaldt og glatt, men det spiller ingen rolle. Husabergen var oppsatt med 17" motardhjul, de er byttet med 18 og 21 med knastehjul og pigg. Varmehåndtak og annen konfort er totalt fraværende, men ungdommen tror kanskje det må være slik?
Fredag ved lunsjtider er vi klar til å reise hjemmefra. Det er fint vær, noen kuldegrader og bare veier, men mye snø. Etter hvert som vi kommer over Gjelleråsen er det ennå mer snø. Fra Jevnaker og oppover langs Randsfjorden er det glatt som det pleier. Men vi holdt moderat fart og unngikk de store krumspringene. Etter fredagshandel på Jokerbutikken kom vi opp på plassen, klar for en spa-opplevelse... Snødybden var omtrent en meter og vi måtte måke plass til å parkere motorsyklene. Plassen til lavvoen lånte vi et par truger og tråkket til. Så måtte vi spa til et "kjøkken" og en bålplass. Primusen ble fyrt opp, og snart var middagen klar.
Pålitelige kilder påstod det var 63 motorsykler til stede på fredag kveld. Mer enn halvparten av disse var utenlandske. De første danskene var på plass allerede tirsdag. De få nordmennene som var på plass tidlig påstod at de pratet mest dansk og tysk de første dagene. Det var da også mange av de "faste" norske som manglet fredag kveld. I løpet av lørdag dukket det opp mange nordmenn samtidig som det reiste noen utlendinger, så det jevnet seg ut noe. Danske Hot Wheels etterlot en stor ferdig måket plass der det lørdag kveld ble et lite fellesbål. Ordentlig trivelig var dte rundt der.
Natt til søndag kom det snø og som så mange ganger før så våknet vi til nedsnødde telt, motorsykler og annet. "Kjøkkenbenken" vår måtte graves ut forsiktig slik at vi ikke mistet for mye av bestikket og annet som lå der under snøen. Vi fant igjen det meste og fikk laget søndags frokost med te, egg og bacon. Så var det litt sakte pakking for å få med oss alt som skulle hjem igjen. I 12-tiden var vi klar, hjemveien gikk som vanlig ut på E-16 ned forbi Hønefoss og Sollihøgda.
Takk til Brynjolf for trivelig selskap på tur, mens Ole Kristian var i Italia for å kjøre enduro.


Fredagshandel på Joker
Bjoneroa.

Vel fremme. Ole kommer
og hilser på.

Sigmund kom litt etter oss.

Ferdig spadd.

Lørdag morgen.
Ole er på hjemvei.

Franskmann fra
Marseille.

All snøen skapte noen
nye bo-muligheter.

Tyskere som fikk
starthjelp.

Brynjolf og Husaberg'en.

Vi testet den nye kafeen.

Nils Eckhoff kjørte
sin Guzzi i år.

De thynde hjul.
Antagelig hjemmebygg.

Svithun moped.

Tore gliser etter å ha kjørt
den nye BMW G310GS.

Tore og Tor i brøytekanten.

Stemning rundt bålet
på lørdag kveld.

Nedsnødd søndag morgen.

Per Christian var på plass
på samme plass som vanlig.

Ole Christian på
hjemvei.

Brynjolf og jeg er
fornøyd etter en helg
på Primustreff.

Oppdatert 26 februar 2018

Til Tursiden...

Hovedside / Main page