Motorsykkelferie 2020
15 - 19 juli

Sommer, sol og motorsykkeltur hører sammen som hånd i mc-handske. Eller hvordan var det? Konrad, Brynjolf og jeg hadde mulighet til å ta noen dager på motorsyklene mens vi hadde ferie. Planene var ganske løse, vi begynner på hytta og satset på å reise vestover via Suleskardveien...
Det begynte bra med en skikkelig omvei rundt Hurumlandet og diverse andre omveier til hytta. Grillmat med tilbehør ble kjøpt inn og vi hadde en fin kveld ute på terrassen. Utpå kvelden kom Halfdan og Hege også, men de skulle være igjen på hytta mens vi kjørte videre på to hjul.
I Atrå var vi innom Bjørn Ole som igjen hadde besøk av Gunnar og Gunnhild, så ble det litt Land Rover prat også selv om vi var på motorsykkeltur. Turen gikk videre til Rjukan og Krossobanen, det var dagens turistfelle... Men det var pent vær mens vi stod i kø og ventet på ledig vogn opp på toppen. På toppen spiste vi litt meget forsinket lunsj og kikket på utsikten en stund før vi banet ned igjen og fortsatte mot Dalen som ble dagens mål. På veien måte vi stille sulten og endte med pizza i Rauland. På vei ned mot Dalen tok vi en liten omvei og stopp ved Ravnejuvet. Et skikkelig magasug uten noe som helst sikring annet enn sunn fornuft.
Lavvoen ble slått opp på Buøy camping i Dalen. En nydelig kveld med utsikt rett mot elva som renner forbi.
Neste dag var ikke været så strålende, og vestover så det ennå gråere ut. Vi kjørte over til Setesdal og stoppet ved Evje der vi skulle vært på jubileumtreff i Land-Rover klubben - om det hadde vært et normalt år. Det var noen sørlendinger som hadde tatt med seg Land Roveren sin og testet ut plassen og løypene ennå en gang. Kanskje vi sees på Evje neste år..? Det kom noen regndråper og i stedet for Suleskardveien ble det plan B til Mandal og Sjøsanden camping, så skulle vi ligge der og vente litt på oppholdsvær igjen. Trodde vi. Vi slo opp lavvoen nær stranden, men det fristet ikke å bade. Det var aldri over 20 grader og det regnet litt rett som det var. Men vi fikk kjøpt middag som ble laget og spist utenfor teltet. Neste dag var ennå våtere. Brynjolf skulle uansett kjøre hjemover mens Konrad og jeg ble en dag til på det bløde sørland for å se om vi kunne komme oss stort sett tørre videre. mens Brynjolf kjørte hjemover gikk Konrad og jeg en tur til Mandal der vi fant noen tak å holde oss under. Fin lunsj fant vi også på byens bakeri. Tilbake på campingen spiste vi på strandresturanten der vi kunne sitte varmt og tørt. Tilfeldighetene gjorde at Jon Arne og Tove også var på Sjøsanden og det ble en riktig trivelig kveld inne i bobilen deres.
Ny dag, nye muligheter. Lavvoen og alt annet ble pakket på motorsyklene og vi satt Lindesnes fyr som dagens første mål. På Lindesnes var det ikke helt tørt, men det regnet heller ikke så ille og vi fulgte turiststrømmen opp til og rundt på fyret. Sightseeingen var slutt og vi reiste videre mot Lyngdal. Og det åpnet seg på himmelen, du verden så mye vann det var der oppe. Før vi var i Lyngdal var Konrad søkkvåt og jeg var ikke helt tørr jeg heller. I Lyngdal fant vi en bensinpumpe med en kebab-sjappe der vi gikk inn og bestilte en stor pizza. Hva gjør vi nå? Våte og ingen utsikter til sol og varme som kan få oss tørre på flere dager fremover. Det endte med at vi kastet inn håndkledet og tok den brede vei hjem. 40 mil senere var vi hjemme i vårt eget varme, tørre hus.

Klikk for større bilder.

Turen begynte med en omvei
rundt Hurumlandet.

En fin kveld på
terrassen på hytta.

Avreise Blefjell.

Hos Bjørn Ole i Atrå.

Krossobanen på Rjukan.

Utsikt over Rjukan.

Pizzastopp på Rauland.

Ravnejuvet.

Camping i Dalen.

Selfie foran Dalen Hotel.

Det skulle vært stort Land
Rover treff på Evje.

Evje.

Sjøsanden Camping.

Fin strand, men ikke
badetemperatur.

Lavvoliv med regn ute.

Brynjolf reiste hjem.

Regnværslunsj
i Mandal.

Lindesnes.

Paraply var grei å
ha på Lindesnes.

Lyngdal.
Vendepunktet.


Oppdatert 8 desember 2020

Til Tursiden...

Hovedside / Main page