Krystallrally nr. 50
Oset Høyfjellshotell 3 - 5 februar 2023Krystallrally ble arrangert første gang i 1970, nå i 2023 ble det arrangert for 50. gang. Det har vært et par pauser pga. oljekrise og pandemi, men omsider var vi på det 50. arrangementet. Jeg var med første gang i 1994, men har ikke vært på alle heller siden den gang. Dette kan være det siste Krystallrally om ingen vil ta over stafettpinnen og føre det videre. Leif og Anneli som har vært arrangører i lang tid sier seg nå fornøyd og så langt er det ingen som har meldt seg for å ta over.

Årets arrangement var fullbooket med venteliste. Det var dog ikke alle som kjørte motorsykkel da det var mange av de norske veteranene som hadde tatt turen til årets jubileum - i bil. Men det var også godt med motorsykler, særlig fra lenger sør i Europa. Det var mange italienere, franskmenn, tyskere og svensker. Og så noen fra GB, Belgia, Sveits, Danmark og Finland.

Treffet startet offisielt på torsdag, men det var nok noen som var på plassogså tidligere i uken. Selv reiste jeg fredag morgen i solskinn etter nattens nysnø. Det var den vanlige saltsøla gjennom Oslo, men på vei oppover Sollihøgda kom delvis snøføre og det holdt seg oppover hele Hallingdalen. Vinterens vekslende temperaturer hadde laget mye is her og der og etter å ha svingt av på Golsfjellet innover mot Oset så fikk jeg føling på issvullene med en liten piruett med påfølgende marksyning. Ingen stor skade skjedd og jeg fortsatte snart de siste kilometrene til hotellet. Vel fremme på Oset var det å sjekke inn på rommet og hilse på kjentfolk både inne og ute. Gunnhild kom etterhver etter og snart var det middag med full spisesal og mange gode retter.

På lørdag ble det ingen kjøring, men et par fotturer i nærområdet kombinert med masse godt å spise og gamle og nye kjente å prate med.
Søndag ble det lang frokost før avreise, igjen i solskinn. Jeg kjørte videre over Golsfjellet og forbi Dokka og Hadeland på vei hjem. Igjen var det vekslende vinterføre til jeg kom inn på Rv 4 ved Gran der saltsørpa lå og ventet.


Sol og nysnø ved
start hjemmefra.

Fine veier oppover
Hallingdalen.

Den samme Jawa 350 som
Odd Annar kjørte på
Krystallrally nr. 1 i 1970.

Nedsnødde motorsykler
utenfor Oset.

Vestfoldinger ankommer.

Selfie foran banneret.

Glade Krystall-deltagere.

Motorsykkelparkering.

Buffet til alle.

Vi spiste godt.

Alle motorsykler kan
brukes om vinteren.

Gunnhild ser på
sykkelen til Lars.

Gold Wing fra Italia.

Oset høyfjellshotell.

Ved demningen over
Tisleifjorden.

Franskmann på tur.

Søndag morgen.

Klar til avreise.

Ved fylkesgrensa på Golsfjellet.

Lunsjstopp på Bjørnen
ved Odnes.

Oppdatert 12 februar 2023

Til Tursiden...

Hovedside / Main page