Fjordrally 2021
Skjolden 4 - 6 juni

Første helgen i Juni har det de siste årene vært tur til Weisel i Tyskland som har vært normen. Slik ble det ikke i år med pandemi som la sterke begrensninger, særlig på utenlandsreiser. Plan B var Southern Comfort med Allroad-MC, men også den planen druknet i pandemien. En sterk plan C var Fjordrally i Sogn, og slik ble det.
Turen startet hjemmefra en tidlig fredag med kurs oppover Begnadalen. Første fjellovergang var Valdresflya før lunsjstopp i Lom. Fra Lom ble det Sognefjellet mot Skjolden der Vassbakken Kro og Camping var målet. Været var fint slik det skal være på motorsykkeltur og fjellovergangene bød på tørre veier og fine forhold.
På plass i Skjolden var det godt oppmøte og mange kjentfolk å se. Det var tydelig at folket hadde behov for å komme ut og treffe andre. Lørdag var det samme finværet og litt utpå dagen var det satt opp fellestur på programmet. Før fellesturen tok jeg en liten avstikker til Fortun og et stykke oppover i dalen mot Nørdstedalseter. Tiden strakk ikke til å kjøre hele turen til setra, men jeg fikk med meg mye fin vei og natur før jeg snudde nedover igjen. Fellesturen gikk på sørsiden av fjorden ut til Ornes der vi tok ferge over til Solvorn. Sammen med et par andre gikk turen videre gjennom Hafslo og helt inn til Tungestølen turisthytte. En nydelig tur på flotte veier i fint vær. På tur tilbake til campen var vi også oppom Luster Sanatorium, Harastølen. Stedet er under oppussing for å bli hotell...
Søndag var hjemreisedag, men Pål og jeg hadde andre planer. Igjen ble det ikke plan A som ble fulgt siden det var meldt regnvær på Aursjøvegen. Ny plan ble Vågå og Slådalsvegen til Lesja og så videre gjennom Grimsdalen til Folldal. På vei til Grimsbu regnet det også litt så det ble ikke camp der denne gangen. I stedet bar det videre sørover, over Venabygdsfjellet til campinghytte på Elstad camping rett sør for Ringebu.

Klikk for større bilder.

På vei over Valdresflya.

Fantesteinen på
Sognefjellet.

Mot Skagastølstinden.

Fjordrally 2021
Vassbakken.

Kveldstur til
Wittgesteins hus.

De fleste Weisel-farere
var på Fjordrally i år.

Veien mot Nørdstedalseter.

Klar for fellestur.

Ferge over fjorden.

Tungestølen turisthytte.

Harastølen.

Fasaden.

Noen i hytte,
andre i telt.

Lunsj i Vågå.

Norske fjell.

Venabygdsfjellet.


Oppdatert 7 oktober 2021

Til Tursiden...

Hovedside / Main page