Tirsdag 14 September 2004

England ble forlatt i Newcastle i går kvld klokken syv, noen timer forsinket. Sjøen var ikke så urolig som vi fryktet, og overfarten gikk fint. Under innnseilingen til Kristiansand i morges var det faktisk deilig å stå ute på dekk i solskinnet.

Vi var i land i Kristiansand klokken tolv. Passkontroll og toll gikk uten problemer. Nå var det bare å sette kurs E 18 hjemover. Jeg tror ikke bilen ville være med hjem, etter noen mil døde den helt i den minste oppoverbakke. Behøver jeg si det ble kø etter oss? Problemet kom og gikk litt, det spørs om jeg ikke skulle tatt med meg et nytt fordelerlokk mm. fra England slik at bilen går på alle pluggene... Men, vi kom oss hjem og svingte inn på gården halv sju. Så var det "bare" å pakke ut av bilen og rydde opp. Du verden så mye rart det samler seg på en slik tur.

Bilen har gått 2126 km siden vi dro. Nesten problemfritt har det vært. Vi har fikset en vannlekkasje, den nye vannpumpen jeg kjøpte har jeg ennå ikke hatt bruk for. Litt fusking ble det som følge av vannlekkasjen, og så litt fusking på hjemturen i dag. De to litrene med olje jeg tok med er brukt opp slik jeg hadde regnet med. Det er litt mer slitsomt å kjøre gammel seriebil på tur enn det er å kjøre ny bil, men så er det også mer artig, og det vekker mer oppmerksomhet. Så fort går det ikke, bilen trives best i 70-75 og har absolutt max litt over 80. Da er det nærmest fritt fall.


Vi er snart i Kristiansand.                                      Gårsdagens lunsj ble siste utendørs måltid på turen.