Lørdag 11 September 2004 

Overhørt i dag: "Nå må jeg legge kredittkortet i kjøleboksen en stund, nå har det gått varmt".

Jo da, det var nok mer enn et kort som fikk jobbe litt i dag. Den norske kolonien tok absolutt sin del av kaka. Flere vinsjer, noen nye støtfangere, noen takgrinder, diverse beskyttelsesutstyr og mye, mye mer. Jeg klarte å begrense meg sånn noenlunde. Litt klær og noe annet småtteri, og så ble det ordentlig tråbil til minstemann hjemme. Ikke ordentlig som i Land Rover, men ordentlig slik som jeg hadde når jeg var liten. Hadde jeg vært litt kjappere til å bestemme med hadde det nok blitt ny GPS også. En Garminforhandler hadde stand her. Der hadde de en helt ny Garmin Quest som ikke jeg hadde sett før, men den så lekker ut. Levert med City Select kart, bilholder og lader og 243mb minne skulle de ha £ 499. Med refusjon an VAT hadde det blitt bra. Men jeg tenkte for lenge, og nå hadde de solgt det de hadde med seg av den typen. Ja ja. Penga er spart og jeg får leve med min gamle Vista en stund til.

Vi gikk flere runder både frem og tilbake over området i dag, men fikk sikkert ikke med oss alt likevel. Jeg føler meg likevel "mettet". Det er nesten for stort og for mye å få med seg. Jeg så litt etter en gummimatte å ha baki Defenderen hjemme, men det fant jeg ikke. Om det ikke finnes her eller det er jeg som ikke har funnet det vet jeg ikke. Det samme kan det være, har jeg klart meg uten til nå, så går det nok bra uten en stund til.

Til lunsj i dag stekte vi vafler på primusen. Toro vaffelmix og vaffeljernet har vært med hjemmefra, og vafler til lunsj i dag ble et fint avbrekk fra nye og gamle Land Rover deler. Etterpå var det Brynjolfs tur til å kjøre bil i dag, i motsetning til meg. Barn mellom 5 og 12 kunne kjøre elektriske 90'er i en enkel oppsatt trialløype.

Ettermiddagen gikk til å montere Scorpion Racing fanger på Td5'en til Tom. Et par av oss tenkte at det må da være fort gjort. Det var det ikke. Originalfangeren gikk av på tre minutter. Å få på Scorpion fangeren tok ikke helt tre timer, men nesten. Lyktebeskytterene måtte av, grillen og frontplata måtte av. Så ville likevel ikke den nye fangeren på. Tom gikk tilbake der han hadde kjøpt den, og kom igjen med selgeren på slep. Han fikk det heller ikke til å passe, og måtte sjekke nærmere. Jo da, de ørene fangeren buttet i måtte slås litt på med en hammer. Etter litt "justering" fikk vi saken på plass, men så skulle boltene i. De ville heller ikke umiddelbart treffe de rette hullene. Det endte med at vi fikk i en bolt på hver side og ga oss med det. Når vi fikk modifisert frontplata med en blekksaks, så passet jamen den også. Nå var det bare vinsjen som manglet, men den hadde ikke Tom tenkt å kjøpe nå. Men, etter mange gode råd om hvor billig det var her og at det var flere "naboer" som allerede hadde kjøpt til en gunstig pris, så lot han seg jamen overtale. Jeg blir ikke med på å sette den på...


Spanske Santana viste sine "Land Rovere".            Series one klubben hadde løpende restaurering     Det var Brynjolf som kjørte bil i dag.
                                                                             (les: sammensetting) av en series one.

Ta din siste reise med Land Rover likvogn.            En original series one som var             Montering av ny støtfanger på Toms Td5.
                                                                            "funnet" igjen. Innredet til camping.