Mandag 6 September 2004 

I dag var pakke og reisedag. Mekkedag ble det visst også... Jeg hadde lovet Brynjolf at han skulle få sove så lenge han ville, siden han hadde blitt vekket hver eneste dag så langt på turen. I nitiden våknet han fornøyd etter mange timer i soveposen. Før han våknet hadde jeg rukket å dusje og rydde ut litt rot i bilen. Etter en lang frokost var det tid for å finne ut hva som gjorde at bilen gikk så dårlig i går. Det skulle ikke så mye undersøkelse til for å finne ut at den lakk kjølevann et sted i nærheten av vannpumpen. Det så ut som det var mellom vannpumpen og termostathuset, så da fikk jeg hjelp av Sondre til å plukke det ut. Vi klipppet til ny pakning og la på godt med silikon mellom pumpe og hus og satt det hele sammen igjen. Etter vi hadde tørket alle pluggene så gikk bilen fint igjen, men det lakk litt ennå. Javel, nå så det ut som det lakk fra vannpumpen også. Men ikke mer enn at det går greit å kjøre med det. En telefon til John Craddock bekrefter at han har pumpe på lager. Det er det åpent til halv seks, så det skulle vi rekke på turen ned til Napton on the Hill som er kveldens overnatting. Nå tar det litt tid før vi kommer av gårde, så må noen innom i Brigg og handle litt, osv, osv. I etttiden kommer vi av gårde fra Brigg, og ikke lenge etter stopper bilen til Sondre. Den bare dør. Nå var det jo mange kyndige menn med mange gode råd tilstede, og alle gode råd må forsøkes. Etter en times tid er bilen i gang igjen med ny rotor på plass i fordeleren. Godt noen har slikt liggende å slenge i bilen sin...

Vi har mange mil å kjøre, og velger å kjøre endel mindre veier. Det er mye koseligere enn motorvei, men tar også mer tid, og det er flere muligheter for å kjøre feil. Nå var det ikke mye feil vi kjørte, men litt tid tok det også. Vi stoppet og tok en pause i Sherwood Forest der vi gikk og så på eika til Robin Hood med det samme vi var på de kanter. Det var egentlig middagstid, og sultne var vi alle sammen, men Robin Hood hadde ikke noe mat å servere oss. Vi kjørte videre til et sted som så hyggelig ut, men der hadde de stengt på mandager... Ut på M1, nå hadde mørket begynt å falle på, og det var på tide å få ting i gear. Etter noen miles på M1 fikk vi både mat og bensin. Godt for kropp og bil med andre ord. Her sjekket jeg vann og lekkasje, og det hadde faktisk gått seg til... Under over alle undre, lekkasjen var ikke der lenger, og vann på radiatoren var det også.

Etter at magen og bensintanken til Sondre var full, var imidlertid gnisten borte. Faktisk var bilen helt død. Klokken var åtte, det var nesten mørkt, og jeg og Brynjolf fant ut at vi måtte reise videre alene skulle vi få satt opp Lillebror og kommet oss i seng før det det var altfor sent. Som sagt så gjort, og klokken ti rullet vi inn på Holt Farm der vi nå er. Resten av følget vi hadde forlatt kom en halvtimes tid etter oss, etter å ha fikset en elektrisk feil etter vi forlot dem. Alle er med andre ord på plass her i kveld. Hvordan det ser ut her får jeg finne ut i morgen når det blir lyst, det viktigste er at vi har fått etablert oss, og her skal vi være til fredag.


Jeg fikk hjelp av Sondre til å fikse        Senere var det Sondres bil som stoppet rett          Robin Hoods eik i Sherwood Forest.
litt på vannlekkasjen jeg hadde.            etter vi var ute av Brigg.